Για ένα αγόρι και ένα κορίτσι...

M.O.T.B.'s mood= thankful/sad

Αγαπημένο blog και Κική,

Πέρασε κι όλας ένας μήνας περίπου από το τελευταίο μου post, και ας είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι θα προσπαθήσω στο νέο έτος να αφιερώνω περρισσότερο χρόνο σε αυτό. Οι προσπάθειες μου να γράψω ήταν αρκετές, παρ’όλα αυτά, καμία δεν ήταν ολοκληρωμένη -φαινόταν δυνατά στην τελευταία τους γραμμή, θα έλεγες-.

Δεν το είχα ποτέ σκεφτεί όμως, πως ο λόγος που συνέβαινε, ήταν ότι δεν είχα ερεθίσματα.

Η παρακάτω ιστορία, είναι μια παραλλαγή μιας ιστορίας πραγματικής... ανθρώπινης..

Μια φορά και έναν καιρό, σε έναν κόσμο ίδιο σαν και αυτόν που ζούμε τώρα, ήταν ένα νεαρό ζευγάρι, ένα νέο αγόρι και ένα νέο κορίτσι. Εάν τους έβλεπες απο μακρυά, θα έβλεπες απλά πώς δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα υπόλοιπα ζευγάρια της ηλικίας τους. Εάν τους γνώριζες απο κοντά, θα χαιρόσουν απλά που τους έβλεπες μαζί, ενώ θα έλεγες πως σε γενικές γραμμές, είναι ένα ταιριαστό ζευγάρι.

Και γιατί αυτοί οι ήρωες της ιστορίας, αναρωτιέμαι; Πού είναι το ενδιαφέρον που θα πρέπει να με κάνει να γράψω γι’αυτό; Ίσως θα έπρεπε να το ξεκινήσω διαφορετικά τελικά..

Κάποτε, στον ίδιο αυτό άδικο κόσμο, ήταν ένα νέο κορίτσι. Το κορίτσι αυτό, όποιος το γνώριζε, θα καταλάβαινε αμέσως πως σφύζει απο ζωή. Τα καστανοπράσινα μάτια της φανέρωναν την ανάγκη της να δεί περισσότερα απο αυτόν τον κόσμο, ακόμα και αν ήξερε πόσο άδικα της φερόταν. Οι χαρακιές που φανέρωναν τα μάτια της, καθώς εκείνη κοιτούσε κατάματα το φως, ήταν οι πληγές που έμεναν απο την αδικία του. Παρ’όλα αυτά, το χαμόγελο έστεκε πάντα εκεί, στο πρόσωπό της.. σε στιγμές λύπης και χαράς..

Το κορίτσι αυτό, λάτρευε ένα αγόρι. Το αγόρι αυτό, όποιος το γνώριζε, θα καταλάβαινε αμέσως πως έκρυβε καλά μέσα του μεγάλη αγάπη. Ακόμα και αν αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο, ήταν η πραγματικότητα. Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μπορούν να κρύβουν τόσο καλά μέσα τους την αγάπη. Παρ’όλα αυτα, τον πρόδιδαν τα φοβισμένα γαλανά του μάτια. Σε αντίθεση με την κοπέλα, τα δικά του μάτια δεν κουβαλούσαν τόσες χαρακιές. Γιατί ήξερε καλά πως να τα κρύβει τις δύσκολες στιγμές.




Τα δύο αυτά παιδιά, ήταν ο ένας για τον άλλον... Ακόμα και αν οι τριγύρω τους, ή ακόμα και οι ίδιοι μερικές φορές, δεν το καταλάβαιναν. Πολλές φορές, αναγκαστικά λόγω συνθηκών, δεν πέρναγαν πολύ χρόνο μαζί. Και ενώ λόγω αυτού, το λογικό αποτέλεσμα ήταν να ξεχνούν την αίσθηση του να είναι μαζί, κατάφερναν στο τέλος και επανέφεραν την ισορροπία μεταξύ τους. Και δεν ήταν εύκολο και για τους δύο..

Σε μία απο αυτές τις δύσκολες συνθήκες, τα δύο αυτά παιδιά δοκιμάστηκαν. Έπρεπε, λόγω υποχρεώσεων και των δύο, να περάσουν κάποιο χρονικό διάστημα χώρια. Επικοινωνούσαν τακτικά ο ένας με τον άλλον, ενώ ανέφεραν και οι δύο τη φράση: «όταν θα σε δώ...», για να συγκρατούν την αίσθηση του ότι είναι μαζί. Το κακό όμως ήταν πως αυτό λειτούργησε αντιφατικά ανάμεσά τους, κάνοντάς τους να θεωρούν τον εαυτό τους δεδομένο. Και ως επακόλουθο, να γίνονται πιο ευάλωτοι στον κόσμο και αυτό που προσέφερε. Ευάλωτοι προς τους έξω, τους τριγύρω.

Η κοπέλα, λόγω της ανάγκης της να δει περισσότερα απο τον κόσμο, έπιασε τον εαυτό της πολλές φορές να δελεάζεται από αυτό που άλλοι της έταζαν. Την εξίταρε να παίζει το παιχνίδι αυτό, να νιώθει πως παίζει με τη φωτιά, το απαγορευμένο. Και με αυτόν τον τρόπο να επιβεβαιώνει ότι ζεί.

Το αγόρι απο την άλλη πλευρά, ήξερε πως η αγάπη που έκρυβε, ήταν μόνο για αυτό το κορίτσι και κανένα άλλο. Παρ’όλα αυτά, δεν θεώρησε αναγκαίο πως έπρεπε να κάνει κάτι για να το δείξει. Και αυτό, χωρίς να το καταλάβει, επέτρεπε στην κοπέλα να φύγει πιο μακρυά. Γιατί, μέσα στις αμφιβολίες της, δεν είχε κάτι να «πιαστεί», κάτι να παλέψει γι’αυτό.

Η κοπέλα τελικά παραστράτησε. Το αγόρι το έμαθε. Και η ρίξη ήρθε. Και ήταν τόσο άδικο.

Στο σημείο αυτό, διακόπτω και πάλι την ιστορία μου..
Για δύο πολύ σημαντικούς λόγους:

  • Δεν έχω το θάρρος και την δίκαιη άποψη να κρίνω το τέλος. Ταιριάζει πολύ σε ένα δικό μου προσωπικό βίωμα, αλλά σε μικρότερο βαθμό. Παρ’όλα αυτά, δεν θα ήμουν ποτέ αντικειμενικός.
  • Θα καλέσω για άλλη μια φορά εσάς να δώσετε το τέλος. Για να μπείτε λίγο «στα παπούτσια» των δύο ηρώων και να το επιβεβαιώσετε με την απάντησή σας. Η ιστορία αυτή έχει λίγα στοιχεία για να βασιστείτε πάνω, το ξέρω. Η απάντησή σας είναι αυτή που θα δώσει και το βάρος της ιστορίας. Και ίσως είναι καλύτερα έτσι.

Make a wish…

6 Comments:

Kiki said...

Ωραία ιστορία..

Βασικά προσωπικά θα διαφωνήσω με το "τόσο άδικο" ή μάλλον θα το προσδιορίσω ως άδικο προς το αγόρι της ιστορίας..
Την αγάπησε κάτω απο τις ίδιες συνθήκες και στιγμές που ζούσε κι εκείνη αλλά η ίδια "παραστράτησε"..

Όσο για το τέλος..επειδή αγαπάω τα happy end, θα έδινα ένα καλό τέλος για το αγόρι προσδιορίζοντας μόνο αυτό τι θα πρέπει να γίνει..

Η τύχη της σχέσης τους στα χέρια του...

Unknown said...

Νομίζω πως το αγόρι πρέπει να αποφασίσει για την τύχη αυτής της σχέσης....προς τα εκεί κλίνω...το δικαιούται πιστεύω...

Ανώνυμος said...

den 8a dikaiologisw....rima p ksereis poli kala oti paraplanei stin sigkekrimeni periptwsi afou leipei i autopatheia tou....eftaikse i kopela....eixe ta panta nomizw k kapoia stigmi to ksexase..kapoios tis eipe pws eimaste anthrwpoi k exoume adinamies..kanoume lathi...k poname....k aporei twra...afou ola thema epilogwn...an palepsei....aksizei ena lathos g mia tetoia sxesi?>???

M.O.T.B. said...

@Kiki & Christos

Η λογική λέει πως το αγόρι έχει τον τελευταίο λόγο της σχέσης, ναι. Αλλά εδώ θα ήθελα να υπενθυμίσω και στους δύο πως η μεγάλη αγάπη που κρύβει μέσα του είναι για εκείνη.

Και η αγάπη δεν σβήνει από ένα παραστράτημα... Σωστά;

@Ανώνυμος
Η κοπέλα φταίει. Κανείς δεν λέει το αντίθετο. Το ερώτημα είναι όμως εάν της δίνεις το ελεύθερο να σου αποδείξει ότι μετάνιωσε ή της κλείνεις την πόρτα.

Δίνετε δεύτερες ευκαιρίες εσείς; Τολμάτε να το κάνετε;
Γιατί κάποιοι δεν τολμάνε.

Dr_MAD said...

pou na tolmas meres pou einai. krisi. me pianei krisi

Ανώνυμος said...

''Η κοπέλα τελικά παραστράτησε. Το αγόρι το έμαθε. Και η ρίξη ήρθε. Και ήταν τόσο άδικο''
mhpws einai ligo meloyra to telos? ta pragmata pote den einai h etsi i giouvetsi... allwste ta dedomena htan safh apo thn arxh :''Τα καστανοπράσινα μάτια της φανέρωναν την ανάγκη της να δεί περισσότερα απο αυτόν τον κόσμο''. twra to agori ligo floratza mou kanei, ta fovismena galazia matia einai gia tragikes hrwides ths logotexnias tou 40 ki oxi gia wrimous antrwpous...
apo to logotexniko yfos tha thewrhsw pws me to koritsi anaferesai sygkalymena se esena pantws...telos pantwn. to glyko ayto zeygari apofasise na dieyrynei thn sexoualikh tou zwh kai twra diathrei alysida apo swinging bars ana ta valkania kathws kai 5wrofo sex shop sto zoumperi. exoun yiothethsei 2 kanarinia kai kanoun (exwergasiako) sex kathe trith, stis 11.30 meta ton lazopoulo.

 
Make A Wish